...
Ανάλυση δεδομένων

Ανάλυση δεδομένων : Μπελάς ή ευκαιρία;

Εάν σκέφτεστε, “Έχω μια μικρή επιχείρηση, τι χρειάζομαι την ανάλυση δεδομένων; Θέλω απλώς να πουλήσω!” τότε είστε μέρος του 90%+ των ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Είναι πιο άνετο να είσαι με την πλειοψηφία, αλλά για να ξεχωρίσεις, πρέπει να σκέφτεσαι και να ενεργείς διαφορετικά.

Η ανάλυση δεδομένων μπορεί να φαίνεται μπλέξιμο ή πρόβλημα ή ακόμα και αδύνατη για κάποιον που δεν ξέρει πώς να την υλοποιήσει. Γι’ αυτό  προγραμματιστές, τεχνικοί σύμβουλοι, συνεργάτες σας, μπορεί να σας μιλήσουν μόνο για πωλήσεις – αλλά σκεφτείτε – πόσες επιχειρήσεις με τεράστιους κύκλους εργασιών αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες – και μερικές έχουν σταματήσει να λειτουργούν εντελώς.

Η ανάλυση δεδομένων σάς δίνει την ακτινογραφία της επιχείρησής σας, τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να διορθώσετε λάθη, να κερδίσετε νέους πελάτες και να επεκταθείτε με ασφάλεια. Χωρίς καταγραφή και ανάλυση δεδομένων, ταξιδεύετε χωρίς πυξίδα, ακόμα κι αν έχετε έναν ξεκάθαρο προορισμό στο μυαλό σας, η διαδρομή είναι θολή.

Η ανάλυση δεδομένων δεν είναι περίπλοκη αν γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε. Μαζί θα συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της επιχείρησής σας και θα σας πω τη γνώμη μου για το σύστημα ανάλυσης δεδομένων που χρειάζεστε. Εκμεταλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες της επιχείρησής σας!

Βρείτε πλεονεκτήματα και αδυναμιες

Η διαδικασία ανάλυσης δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις αδυναμίες σας, ώστε να μπορέσετε να τις βελτιώσετε, καθώς και τα δυνατά σας σημεία, για να τα αναπτύξετε.

Εφαρμόστε το στρατηγικό σας πλάνο

Με όλες τις πληροφορίες διαθέσιμες μπορείτε να πάρετε υπολογισμένα ρίσκα με μεγαλύτερη άνεση.

Ικανοποιήστε τους πελάτες σας

Τώρα που ξέρετε, με μεγάλη ακρίβεια, τι θέλουν οι πελάτες σας, τα παράπονά τους και τη συμπεριφορά τους, ενεργήστε ανάλογα και κρατήστε τους ευχαριστημένους!

Αυξήστε σημαντικά τις πωλήσεις σας

Με στοχευμένες ενέργειες που προκύπτουν από προσεκτική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων, οι πωλήσεις σας θα αυξηθούν σημαντικά.

8 Χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου πλάνου ανάλυσης δεδομένων.

Συλλέγοντας δεδομένα από πολλαπλές πηγές, όπως πωλήσεις, παραγγελίες, έξοδα, παραλαβές και παραδόσεις, ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων μπορεί να εντοπίσει μοτίβα και τάσεις, να αποκαλύψει πληροφορίες και να βοηθήσει στην λήψη σωστών αποφάσεων. Όσο περισσότερες πηγές δεδομένων περιλαμβάνονται στην ανάλυση, τόσο πιο πλήρη και αξιόπιστα θα είναι τα αποτελέσματα της.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα που συλλέγονται είναι υψηλής ποιότητας και συνάφειας με τους επιχειρηματικούς στόχους.

Εκτός από προφανή ποσοτικά δεδομένα (έσοδα από πωλήσεις, έξοδα κ.λ.π.), θα πρέπει επίσης να συλλέξουμε ποιοτικά δεδομένα όπως η απόκτηση νέων πελατών, οι πωλήσεις ανά κατηγορία προϊόντος, ο χρόνος παράδοσης κ.α.

Τα ποιοτικά δεδομένα θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε βασικούς δείκτες απόδοσης που μετρούν την πραγματική απόδοση της επιχείρησης και απαντούν σε πιο σύνθετες ερωτήσεις.

Το σύστημα συλλογής δεδομένων θα πρέπει να ενσωματώνεται στις καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης χωρίς να τις επηρεάζει αρνητικά. Τα περισσότερα δεδομένα προέρχονται από την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης και, όπου είναι δυνατόν, θα συλλέγονται αυτόματα.

Σε περιπτώσεις ποιοτικών δεδομένων που απαιτούν επιπλέον εργασία, θα ρυθμίζουμε τις διαδικασίες ώστε αυτή να γίνεται με ευκολία.

Τα δεδομένα μας θα χρησιμοποιηθούν για ουσιαστική στατιστική ανάλυση και όχι για λογιστικούς σκοπούς.

Επομένως, εάν μια μέτρηση που απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα μέσω δειγματοληψίας, αυτή η μέθοδος θα προτιμηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθούν καλύτερα οι πόροι της επιχείρησης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, σε ακατέργαστη μορφή, εντός της εταιρείας.

Τα άτομα που συλλέγουν τα δεδομένα θα γνωρίζουν τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται, προκειμένου να εμπλακούν και να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία με μεγαλύτερη ευθύνη.

Για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων, ξεκινάμε με τα αποτελέσματα – τις πληροφορίες – που θέλουμε να μας παρέχει και για ποιο σκοπό χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει να προσδιορίσουμε τις βασικές ερωτήσεις που θέλουμε να απαντήσουμε, τα προβλήματα που θέλουμε να λύσουμε ή τις ευκαιρίες που θέλουμε να επιδιώξουμε μέσω της ανάλυσης δεδομένων. Μόλις κατανοήσουμε ξεκάθαρα τι θέλουμε να επιτύχουμε, μπορούμε να καθορίσουμε ποια δεδομένα πρέπει να συλλέξουμε, πώς να τα συλλέξουμε και πώς να τα αναλύσουμε για να εξαγάγουμε σημαντικές πληροφορίες.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, προσοχή στη λεπτομέρεια και εστίαση στους επιχειρηματικούς στόχους για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα ανάλυσης δεδομένων παρέχει αποτελέσματα που βοηθούν στην επίτευξη των στόχων μας.

Η παρουσίαση των δεδομένων και η πρωτογενής ανάλυση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμη στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Αυτό βοηθά στη διευκόλυνση μικρών προσαρμογών στο μοντέλο και παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε καθημερινή βάση.

Για ανάλυση και παρουσίαση δεδομένων, χρησιμοποιώ πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας (Microsoft Power BI ή Google Looker Studio) που προσφέρουν εκτεταμένες δυνατότητες ανάλυσης και παρουσίασης των δεδομένων.

Για πιο σύνθετες περιπτώσεις ή για συνοπτικές αναφορές  χρησιμοποιώ τη γλώσσα R, η οποία μας επιτρέπει να ενσωματώνουμε τα αποτελέσματα της ανάλυσης σε αρχεία κειμένου, τα οποία περιέχουν εκτιμήσεις, επεξηγήσεις κ.λπ.

Γιατί να επιλέξετε εμένα;

Είμαι στη αγορά πάνω από 25 χρόνια, έχω εργαστεί σε αρκετές εταιρείες, έχω υλοποιήσει πολλά projects με επιτυχία, ήμουν ιδιοκτήτης επιχείρησης για περίπου 10 χρόνια. 

Ξέρω πολύ καλά τον αγώνα του επιχειρηματία!

Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησα να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Συνδιάζω τις τεχνικές γνώσεις με την κατανόηση των όρων της αγοράς και την προσήλωση στο αποτέλεσμα.

Δεν είμαι μηχανή παραγωγής ιστοσελίδων, δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιον συνεργάτη για να κάνει την δουλειά που θα έπρεπε να κάνω εγώ για εσάς.

Θέλω να δημιουργώ ιστορίες επιτυχίας και δουλεύω σκληρά για να το πετύχω. Θα μιλήσουμε εκτενώς για τις ανάγκες σας,  και τους στόχους σας.

Μαζί θα καταστρώσουμε την στρατηγική που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία!

Με την συνεργασία μας θα αυξηθούν οι δουλειές σας. Πολύ ωραία! Εγώ θα είμαι εκεί για να πάμε στο επόμενο επίπεδο.

Όποια και αν είναι τα επόμενα σχέδιά σας, μπορώ να προσφέρω πολύτιμη βοήθεια, σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης, σχεδιασμού και υλοποίησης.

Η συνεργασία μας είναι για μένα τεράστια ευθύνη. Έχω μάθει ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχεις, είναι να αντιμετωπίζεις την επιχείρηση του πελάτη σαν να είναι δική σου.

Οι στόχοι που θέτουμε είναι για μένα, αδιαπραγμάτευτοι, η στρατηγική μας θα υλοποιηθεί και τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που σχεδιάσαμε.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.